Tablouri Decorative, Tablouri Moderne și Tablouri 3D ca Artă Decorativă

Tablouri decorative – îți dezvăluie personalitatea și dau tonul casei tale

Vrei să oferi spațiului tău de-acasa sau de la birou un nou look? Ești în căutarea unei modalități de a crea o atmosferă primitoare în camera ta? Ştii că aspectul camerei descrie personalitatea ta? Cum ar fi dacă ți-as spune că un tablu decorativ i-ar putea da impactul pozitiv pe care ți l-ai dorit? Sigur ai fost într-o locație unde pereții sunt decorați cu tablouri moderne! Privirea să-ți treacă de la o lucrare de artă la alta și să-ți rețină atenția minute în șir, spunându-ți povestea casei.

Tablouri Moderne | Tablouri 3D | Arta Moderna

Tablou 3D

Tablou Decorativ 3D reprazentandu-l pe Moise. Creatie de Marie Dascalescu

Decorarea unei case vine cu o listă lungă de opțiuni și multe complicaţii mai ales pentru cei care nu sunt calificaţi în design interior . Alegerile sunt cu adevărat diverse, dar din această listă nu trebuie să lipsească un tablou modern. Acest aspet trebuie luat în considerare deoarece, prin arta modernă, te poti exprima pe tine și vei găsi cu siguranță ceva care să se potrivească cu gustul sau stilul tău. În acest fel, foarte rapid, arta modernă devine rapid  elementul favorit la decoorarea casei sau biroului.

Artă Decorativă creații Marie Dăscălescu

Artista execută la comandă tablouri decorative și alte obiecte de artă decorativă în funcție de bugetul stabilit de cumpărător. 

  • Tablouri 3D basorelief și altorelief
  • Tablouri decorative tip vitraliu
  • Tablouri colaj

Elementele care compun și completează spațiul interior, sunt acele lucrări de artă decorativă care oferă multă căldură, includ o combinație de stiluri moderne și/sau tradiționale, creează spații confortabile și elegante, cu ornamentații bogate sau simpliste. Rafinamentul și stilul lucrărilor este abordat în funcție de ambientul existent și natura personalității clientului.

Vă prezentăm câteva dintre lucrările reprezentative, ca model pentru o eventuală comandă. Toate creațiile sunt unicat și au ca baza viziunea artistei cu consultarea în prealabil a beneficiarului. Pentru cotații de preț, comenzi sau alte detalii mergeți la secțiunea CONTACT

Vitralii moderne sau clasice, florale și geometrice, victorian sau minimalist, vitraliile decorative au forța necesară de a înnobila spațiul interior, de a-l transforma și personaliza. Își găsesc loc în orice tip de amenajări. Designul poate fi abstract sau figurativ iar ușile, ferestrele sau chiar pereții despartitori, devin elementele esențiale ale decorului. 

Artă decorativă

Este utilizată sticla de cea mai bună calitate. Calitatea sticlei reflectă de altfel și calitatea lucrărilor. Câteva exemple: Wissmach-Mystic, Opalescent, Iridescent, Baoli, Spectrum – Cathedral, Nugget… 

Tablouri 3D din Vitraliu

Chiar dacă în mod tradițional  au fost create în formă plană utilizate ca ferestre, vitraliile pot include și structuri tridimensionale. Aici se poate încadra conceptul de volumetrie în plan, alto-relief, tehnică inovativă pe care artista Marie Dăscălescu a pus-o în valoare în anul 2012.

Tabloul decorativ tip vitraliu realizat în tehnica Tiffany, este o lucrare de referința în ceea ce privește conceptul de alto-relief, în viziunea și portofoliul artistei.

Tablouri Decorative Din Sticlă | Tablouri Moderne | Tablouri 3D | Artă Decorativă

AVA

Lucrare volumetrică tip tablou decorativ,  realizată în tehnica Tiffany, bustul fiind reprezentat ca volumetrie în plan, respectând conceptul de alto-relief. Din punct de vedere compozițional este construit pe structură de manechin, fiind încorporat într-un plan de vitraliu, încadratura urmărind partea orizontală și verticală a elementului tridimensional. 

 

Galerie Tablouri 3D

Aceste vitralii tridimensionale sunt o interpretare proprie în ceea ce privește perspectiva unui vitraliu, artista introducând forme puternice de volumetrie in plan și transpunând în unele dintre lucrările personale acest concept de alto-relief. 

Tablouri Decorative Din Sticlă | Tablouri Moderne | Tablouri 3D | Artă Decorativă

Mâna lui Dumnezeu​​

Execuție în tehnica Tiffany prin adaptare pe mulaj. Mâna apare ca o prelungire din forma de bază a lucrării. Suprafața de compoziție a planului drept de susținere este în raport cu dimensiunea volumetrică. 

Galerie Tablouri 3D

Ca punct de legătură și menținere între cele două elemente (mâna și planul drept al vitraliului de bază) va fi introdus simbolul florii vieții, realizat din inele de cupru. Partea inferioară a mâinii este concepută dintr-o structură metalică, având rolul de-a rigidiza și echilibra greutatea în plan brut. In interiorul mâinii va fi introdusă o sursă de lumină. Sticlă utilizată:  Opal Wissmach, Spectrum, Baoli, Nuggets, mozaic, diverse bile decorative din sticlă. 

Tablouri Decorative Din Sticlă | Tablouri Moderne | Tablouri 3D | Artă Decorativă

Între Cer și Mare

Sferă reliefată prin tehnica volumetriei în plan, compusa din sticlă Baoli, Wissmach, Nuggets, mozaic și bulgări de sticlă. Elementul  compozițional pronunțat de la baza sferei (dreapta) este executat din bulgări de sticlă. Fondul plan al vitraliului este conceput din sticlă Spectrum, Wissmach opalescent.

Ca și construcție, lucrările sunt realizate din bucăți mici de sticlă aranjate în diverse forme, pentru a obține modele sau imagini susținute împreună

Galerie Tablouri 3D

Modele de Tablouri Decorative din Vitraliu

Tablouri Decorative Din Sticlă | Tablouri Moderne | Vitralii Decorative | Artă Decorativă

Invitație la cafea

Tablouri 3D Basorelief și Altorelief de tip Mozaic

Aceste tablouri 3D sunt create utilizând tehnica Papier Mache, aplicând particularități din sticlă și ceramică sub forma mozaicului, aceste lucrări de design interior dau o notă de extravaganță spațiului în care sunt expuse.

Tablouri Decorative Din Sticlă | Tablouri Moderne | Tablouri 3D | Artă Decorativă

Moise

Basorelief ca artă decorativă din sticlă

Galerie Tablouri 3D

Tablouri Decorative de tip colaj

Tablouri decorative create prin îmbinarea materialelor naturale precum pietre, scoici, flori uscate, în contrast cu materiale și produse semi-prețioase pietre Swarovski, foiță de aur, schlagmetall.

Galerie Tablouri Decorative

Marie Dascalescu | Artist plastic, specializat în vitralii tehnica Tiffany, tablouri și alte obiecte decorative. Execută variate lucrari de restaurare și în domeniul amenajărilor interioare. Mai multe despre expertiza artistei și a colaboratorilor ei regăsiți în secțiunea DESPRE

Pentru cotații de preț și comenzi mergeți la secțiunea

Meniu
Art Shop
%d blogeri au apreciat: