Sticla vitralii
Condei în imagini,  Uncategorized

„ne” puterea minciunii

„ne” puterea minciunii | Marie Dascalescu | Arta plastica, proza si poezie

Și iubirea ar fi frumos (ideal chiar) să devină o obișnuință, dar nu provenită din și răsfrântă în rutină. Ne dorim un absolut, avem și parte de el, dar îl transformăm în cele din urma într-o absolută minciună. ”Și iată cum, totul e minciună !…” spunea maestrul Caramitru la un moment-dat, amuzat de faptul că o actriță cu mult mai tânără decât dânsul (chiar și decât mine) nu reușea să plângă, indiferent de metodele ”tehnice” (cum le numea ea) la care apelasem și eu și regizorul.

Eu mă folosisem de trucul tear drop-ului clasic, el, regizorul, de binecunoscuta și banala ceapă. Imaginați-vă că fetei i-a fost imposibil să reacționeze. Pur si simplu nu putea plânge ! De ce? Înainte să se desfășoare acest episod, amuzant până la urmă, la care asistase o intreaga echipă de filmare, fata m-a chemat deoparte și mi-a spus: ”-Am o problema! Sunt prea fericită! Nu pot plânge!” În primul moment am simțit eu o bucurie incredibilă numai la gândul că n-am mai auzit asta de atât de mult timp! Cineva era atât de fericit încât nu putea ”să-și facă treaba”! Vreau să vă spun că toata lumea îi împărtășea fericirea! Ne amuzam cu toții, așteptam minute în șir pentru a stoarce o lacrimă măcar, dar nimeni nu s-a ofuscat în și de tot timpul pe care eram nevoiți să-l pierdem în favoarea acelor lacrimi mult-așteptate. S-au făcut și poze chiar, cu momentele în care actrița își apropia ceapa de ochi și …degeaba… Nimic din desfășurarea acelei filmări, sau a acelui scenariu mai bine-zis, nu a reușit să perturbe din bucuria acelei îndrăgostite. S-a nimerit doar să aibă un rol foarte trist într-o zi foarte fericită.

 

citeste și Povestea unui vitraliu

Marie Dascalescu | Artist plastic, specializat în vitralii tehnica Tiffany, tablouri și alte obiecte decorative. Execută variate lucrari de restaurare și în domeniul decoratiunilor interioare. Parte dintre lucrările de referintă pot fi văzute în sectiunea   Portofoliu

A facut Liceul de Arte „Carmen Sylva”, Ploiești, secția ceramica; Scoala de Arte Vizuale, secția Artă Decorativă 2010 – 2013; Din 2003 până în prezent și-a desfășurat activitatea ca make-up artist profesionist, în industria cinematografică și nu numai, experimentând toate ramurile si zonele creative în sfera machiajului, având oportunitatea de-a colabora cu actori, regizori si personalități mondene din întreaga lume. În anul 2010 și-a început ucenicia în arta vitraliilor, învățând tehnica vitraliului în maniera clasică, a plumbului, asimiland ulterior si practica prelucrarii cu foita de cupru, formă mult mai permisiva si mai plastica, in atelierul artistului Andrei Efremov. Odată cu o exersare consecventa în înfrumusețarea sticlei, Marie și-a îmbunătățit cunoașterea si în abordarea picturii monocrome, Grisaille. Într-un timp foarte scurt și-a dezvoltat propria interpretare privind perspectiva unui vitraliu, alegând să introducă forme puternice de volumetrie, transpunand în lucrările personale conceptul de alto-relief.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
Art Shop
%d blogeri au apreciat: