scrieri
Condei în imagini,  Uncategorized

„Iubește și poartă de grijă! Atât!”…

„Iubește și poartă de grijă! Atât!”… | Marie Dascalescu | Arta plastica, proza si poezie

Intotdeauna suntem doar niște referiri la o frică. O frică a fiecăruia de-a nu fi văzuți exact cum ar trebui să fim, dar nu suntem. Sau mai rău, de-a fi văzuți așa cum am îngăduit să se întâmple să ajungem. Mi se pare absurd faptul că  fiece ispită e doar „atât” pentru fiecare… Atât, în măsura în care nu ne asumăm devansarea asta a temerii latente. (Iubește și poartă de grijă! Atat!) Se revendică iubirea asumată, nu cea pe bandă, nu facem loterie de iubiri. Copilărește poate visa oricine că ar putea fi „adevărat”, dar o nebăgare în seamă poate fi pe o lungime de undă cu universul potențial de-a nu exploata iubirea. Nu trebuie să iubim orice ( și mai ales oricum ), doar pentru că ne e frică să sclavagim simțirea a ceea ce îndurăm. Eu una,  n-am ales să las circumstanțele să aleagă. Nu iubesc ceea ce mi se oferă, ci ceea ce mi se oferă pe alternativa absolutului. Dacă tot am referințe depline, să aleg atunci trairea unui absolut în ființare deja. Nu-mi asum mișcarea unui învins ( nu al soartei ), ci a unei slăbiciuni a simțirii. Dar problema e că nu aș vrea să se știe ce simțire conduce la o astfel de ”nefrumusețe”. Am eu multe neîngaduințe, dar niciuna nu concordă cu neiertarea.

 

citeste si Despre necesar

Marie Dascalescu | Artist plastic, specializat în vitralii tehnica Tiffany, tablouri și alte obiecte decorative. Execută variate lucrari de restaurare și în domeniul decoratiunilor interioare. Parte dintre lucrările de referintă pot fi văzute în sectiunea   Portofoliu

A facut Liceul de Arte „Carmen Sylva”, Ploiești, secția ceramica; Scoala de Arte Vizuale, secția Artă Decorativă 2010 – 2013; Din 2003 până în prezent și-a desfășurat activitatea ca make-up artist profesionist, în industria cinematografică și nu numai, experimentând toate ramurile si zonele creative în sfera machiajului, având oportunitatea de-a colabora cu actori, regizori si personalități mondene din întreaga lume. În anul 2010 și-a început ucenicia în arta vitraliilor, învățând tehnica vitraliului în maniera clasică, a plumbului, asimiland ulterior si practica prelucrarii cu foita de cupru, formă mult mai permisiva si mai plastica, in atelierul artistului Andrei Efremov. Odată cu o exersare consecventa în înfrumusețarea sticlei, Marie și-a îmbunătățit cunoașterea si în abordarea picturii monocrome, Grisaille. Într-un timp foarte scurt și-a dezvoltat propria interpretare privind perspectiva unui vitraliu, alegând să introducă forme puternice de volumetrie, transpunand în lucrările personale conceptul de alto-relief.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu
Art Shop
%d blogeri au apreciat: