Elena Borundel

Scenograf & Artist decorator

Nascuta la 25 mai 1968 in Bucuresti, a absolvit sectia de scenografie a Universitatii Hyperion.
Membra a U.C.I.N. si a A.A.P., realizeaza colaborari la cateva filme artistice si documentar-artistice, treisprezece expozitii personale, scenografia si costumele piesei de teatru Efectul razelor gama asupra anemonelor cu premiera la Teatrul Al. Davilla din Pitesti in noiembrie 2000.
In decembrie 2000 a participat la Salonul National de Masti Traditionale de la Teatrul National, Sala Artexpo. Este inscrisa in volumul 4 din Enciclopedia Artistilor Plastici. Are numeroase colaborari cu articole de bricolaj, decoratiuni si stilism la mai multe reviste, participari la targururi si tabere de creatie in calitate de creator popular sau/si artist plastic, iar in 2006 este absolventa a cursului de design ambiental al Universitatii Dalles.
Obtine Premiul pentru refolosirea elementelor traditionale la Festivalul Studentesc de Design Vestimentar Bucuresti 1995. Membra A.N.T.R.E.C. participa la toate manifestarile expozitionale organizate de aceasta.

Expoziţia de artă decorativă „Eden" a artistelor plastice Elena BORUNDEL şi Marie DĂSCĂLESCU

Expoziţia de artă decorativă „Eden"(vitralii, mozaic şi gravură pe sticlă) a artistelor plastice Elena BORUNDEL şi Marie DĂSCĂLESCU, deschisă în perioada 8 - 21 iulie 2013...

Expoziție „Drumul către Emmaus”

Primăria București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a organizeazat în aprilie 2017, vernisajul expoziției „DRUMUL SPRE EMMAUS”. Expoziția reunește lucrări inedite realizate de iconari şi pictori bisericeşti, personalițăti ale artei creștine, precum: Grigore Popescu Muscel, Diana Elena Borundel, Maria Popescu Dragomir...

Elena Borundel ne dezvaluie pe simezele Galeriei de Arta „Lascar Vorel” o istorie a icoanei. Mozaic bizantin, fresca, ulei, basorerief, lemn.

Elena Borundel și Silviu Stoica despre pictură, viața unui artist plastic în România, marile probleme cu care se confruntă domeniul artei și ce s-a schimbat in perioada post-comunistă.

Meniu
Art Shop
%d blogeri au apreciat: